Wintercheck

Het winterseizoen is aangebroken. Wordt het een kwakkelwinter, of moeten we rekenen op sneeuw, ijs en gladheid? Wat het ook wordt, u doet er verstandig aan om uw auto bij RCE Cars een Wintercheck te laten ondergaan.

Geef uw auto de Wintercheck. Uw auto wordt op 23 belangrijke punten nagekeken: van accu, vloeistofniveau tot aan bandenprofiel. Zo gaat u veilig de winter in.


Uw auto winterklaar met de Wintercheck

De winter is helaas het seizoen met de meeste pechgevallen. Dat is niet vreemd. Uw auto heeft het door de kou extra zwaar. Door de Wintercheck gaat u veilig de winter in. Met minder kans op pech in de vrieskou.

De Wintercheck van RCE Cars betekent dat uw auto op 23 punten wordt gecontroleerd. Denkt u bijvoorbeeld aan het bandenprofiel, de accu, de verlichting en het oliepeil.


Kosten Wintercheck

RCE cars biedt u een gegarandeerde prijs voor de Wintercheck.

De monteur kan tijdens het uitvoeren van de Wintercheck mankementen aan uw auto ontdekken. Hij zal u vooraf vragen om toestemming.


Winterbanden

Wisselmoment? Controlemoment!

Als u bij RCE Cars nieuwe winterbanden koopt, verkeren deze altijd in topconditie. Rijdt u al langer op winterbanden, dan is het goed om het bandenwisselmoment te gebruiken om uw banden te laten controleren. De wet schrijft een profieldiepte van minimaal 1,6 mm voor. Voor maximale grip op de weg bij winterse omstandigheden raadt RCE Cars echter een profieldiepte van minimaal 4 mm aan.

Winterbanden en wintersport in het buitenland

Gaat u op wintersport, in Duitsland of Oostenrijk, dan heeft u geen keus. Daar zijn winterbanden verplicht. Net als in Estland, Finland en Zweden. In Frankrijk en Italië kunt u met lokale verplichtingen te maken krijgen. Overigens: ook als u op winterbanden rijdt, blijft het aan te bevelen om sneeuwkettingen mee te nemen naar uw wintersportbestemming!

Zomer- of winterbanden bewaren

Als u kiest voor winter- en zomerbanden, kan het een idee zijn om een extra set velgen aan te schaffen. RCE Cars kan uw winter- of zomerbanden, met of zonder velgen, voor u in opslag nemen. Uw banden worden dan met uw eigen code onder perfecte omstandigheden bewaard. Tot het wisselmoment.

Graag tot ziens bij RCE Cars!

Direct contact:


040-7507649
De Tienden 34
5674TB Nuenen